02 juli 2006

DE NIEUWE RONSENAAR (110)


HIERONDER ALLE VLD-KANDIDATEN VOOR OKTOBER!

KOPMAN PATRICK DE DOBBELEER VERRAST MET KRACHTIG VERJONGDE LIJST

VLD WEER HELEMAAL OP HET SPOOR ALS BELEIDSKANDIDAAT

MET SEBRANE ZINEB GAAT VLD VOOR VERDRAAGZAAM RONSE


Op een zonnig eetfestijn naast het KSK-veld heeft lijsttrekker Patrick De Dobbeleer vanmiddag zijn VLD-lijst gepresenteerd. Nadat hij er eerder al in slaagde de taalscheur in zijn partij te dichten, verrast Doobie nu liberaal Ronse met een grondig verjongde lijst die duidelijk de stempel meekrijgt van zijn enthousiaste JONG-VLD.

Het gaat hier om onbesproken jonge mensen die zich altijd wijselijk ver van het gekibbel rond Rudi Boudringhien hebben gehouden en nu met een ongeschonden dynamiek naar de verkiezingen kunnen achter hun kopman.

‘We gaan winnen’, zei daarover vanmiddag een opgetogen André Deruyver.
‘We hebben aan Patrick een fantastische lijsttrekker. Hij en niemand anders heeft ervoor gezorgd dat ik teruggekomen ben. Ik ben blij dat ik als liberaal voor het eerst sinds tien jaar weer de liberale basis van Ronse aanspreken kan. Patrick is een formidabele bruggenbouwer. Zonder hem was het nooit gelukt.’


Boudringhien bij de CD&V?

André Deruyver: ‘Wat het probleem Boudringhien betreft, onthou ik vooral twee dingen die hij op het Wieties-debat heeft gezegd. Ten eerste dat hij zichzelf niet bekwaam acht burgemeester te zijn. Ten tweede dat hij Luc Dupont een zeer goeie burgemeester vindt. Dan vraag ik u waarom we Boudringhien op de eerste plaats van onze liberale lijst hadden moeten zetten? Ik begrijp ook niet waarom die man met een eigen lijst opkomt. Hij kan toch evengoed meteen op de CD&V lijst gaan staan? Overigens wil ik niet spreken van een scheuring met Rudi Boudringhien. De maskers zijn afgevallen. Zie het meer als een gevangene die zijn ketens kwijt geraakt is en eindelijk vrijuit kan gaan.’

André Deruyver schept als liberaal en oprichter van het 8 mei-comité ook eindelijk duidelijkheid omtrent eventuele allianties met extreem-rechts door ronduit een lijst te onderschrijven waarop de Belgische verpleegster van Marokkaanse origine Sebrane Zineb het verdraagzame multicurele Ronse langs zijn beste kant toont.

Behalve van de kopstukken zelf, is dat ook geen geringe verdienste van de voorzitster van Jong VLD Natascha Meeuws. Die heeft hierin baanbrekend werk verricht. Zij scoort vandaag over de hele lijn met een sterke, jonge, vrouwelijke en zeer gevarieerde lijst. Hiermee zitten de liberalen duidelijk weer op het spoor als sterke Ronsese partij en potentiële beleidspartner.

DE LIJST

1.Patrick De Dobbeleer (40)
2.André Deruyver (48)
3.Natascha Meeuws (28)
4.Tom Deputter (32)
5.Fanny Moerman (38)
6.Claire Demortier (Namens Vivant).
7.Yves Veys (47)
8.Regis De Craye (40)
9.Jelle Vervaeke (29)
10.Xavier Demets (31)
11.Natascha Wittebroodt (35)
12.Guy De Rijcke (51)
13.Marcel Fourneau (58)
14.Nathalie Bauwens (38)
15.Elie Van Butsele (46)
16.Micheline De Haerinck (58)
17.Maud Nuytens (33)
18.Ann Fenaux (40)
19.Gautier Lauwers (19)
20.Thilbault Lauwers (20)
21.Sebrane Zineb (45)
22.Georgette Van Rumbeke (83)
23.Claudie Beuserie (52)
24.Josy Adam (66)
25.David Veroort (32)
26.Françoise Derijcke (30)
27.Muriel Crucke (40)


Coming Man Tom Deputter

Op de vierde verkiesbare plaats staat de jonge Ronsese advocaat Tom Deputter. Allicht een troef voor de kopstukken bij de onderhandelingen met de meerderheidspartners omtrent het beleid.

Dakenlegger Fourneau

Op dertien staat de welbekende Marcel Fourneau, de man die half Ronse van daken voorzag. Hij claimde uitdrukkelijk de dertiende plaats : als gelukscijfer welteverstaan.

Broertjes Lauwers

Leuk op 19 en 20: de broers Gautier en Thibault Lauwers, zoons van de alombekende knappe ex-voetballer Johan Lauwers.

Linken op de lijst

Gelieerd in het leven zijn André Deruyver en het gewezen groene gemeenteraadslid Claire Demortier die nu opkomt voor het Vivant-kartel.
Dat is ook het geval voor Jelle Vervaeke en zijn echtgenote Françoise Derijcke.
Vader Hugo Vervaeke is daarenboven bestuurslid en voorzitter van de ontwerpgroep voor de lijst. Daarom al spreken van een clan Vervaeke (zoals de clans Kerckhove en Stockman op de Spa) ware er echter een ietsepietsje over.

Weer een Crucke

Muriel Crucke, de dochter van Serge, is lijstduwer. Met haar staat er weer voor het eerst sedert het vertrek van Orphale een Crucke op een lijst in Ronse. Haar neef Jean-Luc is burgemeester van Frasnes. Het zit in de familie.

Sofie naar de Provincie

Op de lijst voor de provincie staat op de tweede plaats, achter kopman Daniel De Vuyst van Brakel, de schrandere Sofie Van Schoorisse. Sofie is de sympathieke echtgenote van Patrick De Dobbeleer.

Zij maakt overigens een heel grote kans op een provinciaal mandaat: dat van Herman De Croo. De Kamervoorzitter-burgemeester van Brakel staat op de vierde plaats van die lijst en zal daar hoogstwaarschijnlijk voor passen.

Gedreven voor Ronse

De VLD Ronse wordt met deze stevige lijst weer die belangrijke democratische stem van duizenden liberale Ronsenaars. Die zullen zich na al het gekibbel rond de kop allicht opgelucht kunnen terugvinden in een jonge voluntarische ploeg kandidaten die de Ronsese taal-en multiculturele verzoening, de broederlijkheid en de verdraagzaamheid huldigt achter de mooie Ronsese slogan 'Gedreven voor Ronse'.
In de twee talen welteverstaan. In het Frans klinkt dat: 'Passionné pour Renaix'.
A la bonheur.