29 maart 2011

TUUPE VUIR RONSE

Vlaams minister van Verkeer Hilde Crevits zegt dat de N60 rond Ronse vanaf 2014 wordt aangepakt. Het milieu-effectenrapport is in juni klaar. Volgend jaar worden alle procedures opgestart ter voorbereiding van de werken. Eerst kiest de Vlaamse regering uit drie varianten op zes verschillende tracés. Volgens burgemeester Luc Dupont is de doorsteek van de N60 en de navenante ontsluiting van Ronse van levensbelang voor de economische groei en dus de welvaart van alle Ronsenaars.

Vrijdag wordt de NV Textiel Innovatiecentrum opgericht. De partners zijn de universiteit van Gent, de Oost-Vlaamse Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij en de bedrijven Utexbel, Bonar, Devan Chemicals, Desso, Sioen, Associated Weavers, Alsico en BNP Paribas Fortis. De totale investering van TIO3 en TIC wordt geschat op 7,5 miljoen. Daarvan komt 300.000 euro uit het bedrijfsleven.

Een verzoening tussen de Ronsese liberalen met het oog op de verkiezingen van volgend jaar zit er niet in. Rudi Boudringhien laat weten dat hij met zijn Gemeentebelangen apart doorgaat. De mislukte poging achter de schermen om een spilfiguur bij GBIC (naar verluidt met de belofte van een vet mandaat) weg te halen van bij Boudringhien is er teveel aan gebleken. Er is dus geen weg terug. De liberalen van Ronse gaan andermaal in onderlinge twist naar de verkiezingen. Boudringhien gaat met zijn mensen ronduit voor het bestuur van Ronse.

Luc Vandenabeele van Ronse Koerst blijft maar scoren voor Ronse op de nationale en internationale wielerkalender. Na een geslaagd Belgisch Kampioenschap, de Eneco Tour en Nokere Koers als start op de markt wordt de schitterende organisatie van de GP Mario De Clercq (‘bauvenop den Huutond’) nu ook opgenomen in de Gazet Van Antwerpen Trofee. Daardoor komt op 6 november de complete top van het veldrijden naar Ronse afzakken. Er worden 10.000 toeschouwers verwacht. Behalve de wedstrijd van de eliterenners staan immers ook nog de veldritten voor beloften en nieuwelingen op het programma. Vermits op 1 november ook al de Koppenbergcross wordt gereden is het nu al uitkijken naar de zogeheten ‘Slag om de Vlaamse Ardennen’.

Ondertussen blijft Ronse duimen voor de aankomst van de Ronde van Vlaanderen in Ronse vanaf volgend jaar. Zondag wachten de twee toprivalen Fabian Cancellara (winnaar E3 Prijs vorige zaterdag), en Tom Boonen (winnaar Gent-Wevelgem vorige zondag) alvast een erehaag van groene en andere shirts op de grote markt van Wielerstad Ronse. Ien Ronse ees dat iet.