17 december 2009

OVER LEVEN IN RONSE

WIELERWERELDKAMPIOEN ‘88
MAURIZIO FONDRIEST EERT RONSE
MET NIEUW KOERSFIETSMODEL
LANCERING VOORAVOND RONDE VAN VLAANDEREN

Maurizio Fondriest vergeet Ronse niet. En Ronse vergeet Maurizio ook niet. De winnaar van het bewogen Wereldkampioenschap Wielrennen Ronse, ’88 die als derde finalist met de titel ging lopen na een bewogen spurt en die fel omstreden ‘elleboogstoot’ van Steve Bauer versus Claudy Criquielion zou in het voorjaar 2010 een nieuwe fiets op de markt brengen met ons geliefd Ronse erop als naam. Zo verneem ik uit goede bron.

Het nieuwe koersmodel zou voorgesteld worden aan de Wielermuur op de Kruissens op de vooravond van de Ronde van Vlaanderen.

Uitkijken of Maurizio dan als merknaam voor zijn koersmachine gaat voor ‘Ronse’, dan wel voor ‘Renaix’.

‘Renaix’ was alvast de naam op de fiets waarmee hij het WK won en die het Wielercentrum van de Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde maandenlang in de vitrine zette.

Wie dan, van onze Ronsese bestuurders de fiets gaat binnenhalen als een absoluut hebbeding of integendeel uit de vitrine zal doen halen, dat zien we dan nog wel.

(Zelf zoude ik gaarne nog enen koersvelo bezitten met ‘Rik Van Looy de Keizer van Ronse’ erop. Je bent een fan van Rik & Nini of je bent het niet…)