02 december 2009

DE BENIEUWDE RONSENAAR

EXCLUSIEF BLOGNIEUWS:
BISDOM GUNT DEKEN MICHEL TJOEN
EEN OPMERKELIJKE VERSTERKING
VERMAARD HISTORICUS VICARIS IN RONSE


Net op het moment dat er, zo vernamen we eerder al uit goede bron, na het overlijden van eigenaar Paul Cnockaert, al contacten zijn geweest tussen de erven van de oude Sint-Martinuskerk en het stadsbestuur omtrent een eventuele nieuwe bestemming, komt er volgens andere eigen bronnen vanuit het bisdom schitterend nieuws voor Ronse en de gewenste renovatie van de oude vrijheid en de hele Sint-Hermessite.

Pater Stefaan Minnaert, Witte Pater van Afrika en vermaard historicus, wordt benoemd tot lid van de pastorale equipe van het dekenaat Ronse en tot parochie-vicaris (onderpastoor) bij de deken.

Stefaan Minnaert werd geboren op 20 maart 1952 in Oudenaarde en werd tot priester gewijd in Varsenare op 25 augustus 1985. Hij was eerder werkzaam in Afrika en Rome.


We wensen de nieuwe vicaris alle succes in Ronse. Er wachten hem aan de zijde van de heer deken alvast hopen hoogst interessant werk.
Als bijvoorbeeld voor Cypriaan de Rore vorige zondag zonder slag of stoot de helft van de Sint-Martensstraat wordt weggeveegd, dan verdient Hermes, de meer dan duizendjarige patroon van deze stad, ter gelegenheid van zijn 1150 jarige verering in Ronse op zijn minst een hele straat: suggesties daaromtrent aan het stadsbestuur zijn al ter bestemming en gaan van Kaatsspelplein, Watermolenstraat tot de Kegelkaai.