09 juli 2009

DE BENIEUWDE RONSENAAR

EXCLUSIEF NIEUWS:

ANTWERPSE PROJECTONTWIKKELAAR
GAAT VOLUIT MEE IN RENAIXANCE
MET ‘T KLOOSTERHOF KRIJGT
KLARENSITE NIEUW CACHET.In de Olifantstraat plant de Antwerpse Architectuurgroep Jo Peeters naast het gebouw van de zusters van het Wit-Geel Kruis en de vroegere vestiging van 'Précision Mécanique' (nu PMR aan de overkant) het prestigieuze project ’t Kloosterhof waarvan we u hier in exclusiviteit een beeld brengen. De plannen voor dit unieke nieuwbouwproject worden pas op zaterdag 11 juli bekend gemaakt. Ze belandden echter via een gunstige wind voortijdig op onze desk.

De betrokken Antwerpse groep gaat er, net als deze blog, van uit dat Ronse de jongste jaren aan een heuse Renaixance bezig is. Met de renovatie van de binnenstad en het plan om de N60 door te trekken, is de heropleving ook projectontwikkelaars blijkbaar niet ontgaan.

De Architectuurgroep Jo Peeters heeft dus oog voor de troeven van Ronse. Voor ’t Kloosterhof mikt de groep op licht, lucht, architecturale kwaliteit en duurzaamheid. De naar verluidt unieke luxe-appartementen in het hartje van de stad worden opgevat als kwalitatieve en tijdloze volumes die een compacte maar functionele architectuur herbergen.

Meer info op www.allegroimmo.be of www.century21selecta.be