13 juli 2008

DE BENIEUWDE RONSENAAR

TWEE OVERVALLERS BEKOPEN OVERVAL MET DOOD DERDE AANGEHOUDEN

DOLLE VLUCHT NA OVERVAL OP DRINK MARKET IN VLOESBERG EINDIGT IN RONSE

WAGEN MET DUITSE NUMMERPLAAT STOND GESEIND

RONSE HELAAS ANDERMAAL IN HET NEGATIEF NIEUWS


Drie twintigers uit het Brusselse die gisteravond even voor 18 u een overval pleegden op de Drink Market in Vloesberg en wegvluchtten in een Renault Clio, zijn bij politiecontrole kort erna tegengehouden en sloegen daarbij halsoverkop op de vlucht richting Ronse. De politie zette daarop meteen de achtervolging in. Volgens ooggetuigen wierpen de overvallers onderweg hun bivakmutsen en wapens weg.

De dolle vlucht van de drie liep fataal af in de Elzelestraat ter hoogte van de Bordetlaan. De overvallers reden met er hun vluchtautootje in op enkele geparkeerde wagens. Een van de gangsters was op slag dood, een andere werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij kort erna overleden. De derde man raakte lichtgewond en werd aangehouden. De auto waarmee de overvallers reden, stond geseind. Hij droeg een Duitse nummerplaat en kwam waarschijnlijk uit Bonn.

Vanmorgen is inmiddels ook de tweede overvaller, die bij de vluchtpoging zwaargewond raakte, overleden in het ziekenhuis in Gent, zo meldt vanmiddag het VRT Journaal. Een succes op zich in de bestrijding van dergelijke criminaliteit waarvan blijkbaar duidelijk ons hele taalgrensgebied een geliefd mikpunt blijft.

Het betekent aan de ene kant, en dat is het goede nieuws, dat die bestrijding doeltreffend en ook taalgrensoverschrijdend werkt. Het wordt dus voor gangsters steeds moeilijker om hier in de streek zomaar ongestraft hun slag te slaan. Herinneren we hierbij aan de meest recente overval in Ronse zelf, die van de Recordbank in de Hoogstraat die ook al kordaat werd aangepakt en met succes (na achtervolging door met helicopter) kon worden opgelost.

Wel jammer natuurlijk dat Ronse al bij al op die manier andermaal weer eens negatief noodgedwongen in het nieuws komt.