13 januari 2008

DE BENIEUWDE RONSENAARSPORTGALA NIEUWE FORMULE DOET HET

NU OOK TOURSTART IN RONSE?

RONSE KOERST LAUREAAT VAN DE SPORTVERDIENSTE

HET VOORBEELD VAN FLORE VANDENHOUCKE


De vzw Ronse Koerst die vorige zomer tekende voor het geslaagde Belgisch Kampioenschap Wielrennen (zie ons sfeerbeeld van toen) is vanavond na een spetterende gevarieerde show opgeluisterd door de Gevuigoode Mandolienen in het Rosco door de Ronsese Sportraad uitgeroepen tot Laureaat van de Sportverdienste. Zeer terecht en dik verdiend als je het ons vraagt.

Op de vraag van vlot presentator Eddy Botteldoorne wat Luc Vandenabeele en zijn succesvol team nog in petto houdt voor Ronse, liet de organisator niet meteen in zijn kaarten kijken. Dat we in de toekomst van Ronse Koerst nog mooie dingen kunnen verwachten staat echter buiten kijf. Wij gokken op een start in de Tour de France. Wat Waregem vorig jaar kon, dat kan Ronse Koerst na wat we van dit goed geolied team gezien hebben ongetwijfeld ook.

De jeugdtrofee gaat naar Flore Vandenhoucke (foto) van Badmington Wit Wit.

De avond stak vol verrassende acts en halsbrekende stunts waarbij zowel burgemeester Luc Dupont als schepen van Sport Gunther Deriemaeker even onder de basketring stonden als gastspelers van het showbasketteam The Crazy Dunkers. (Beiden schoten evenwel tekort en misten hun doel).

Het Sportgala nieuwe stijl neemt een sterke start. Mooi is dat tal van verdienstelijke doemensen uit de sportwereld die zich jarenlang in de schaduw van de sportgloriën hebben ingezet voor hun sport één na één werden gehuldigd.

Ook knap is dat jonge mensen, deze keer in de persoon van Flore Vandenhoucke, worden aangemoedigd om te sporten. Zij kunnen de jongeren van Ronse op hun beurt tot voorbeeld zijn om voor hun sport te gaan.

Voorzitter van de Sportraad Arnold De Vleeschauwer, Dirk Decuyper, Jean-Yves Trauwaert en het hele team van Sportraad en Ronsese Sportdienst tekenen hier vanavond in het Rosco voor een echte Renaixance in de Ronsese sportgeschiedenis.

Meer info op: www.bloggen.be/sportraadronse/