23 november 2007

BLUE MOONAnd then there suddenly
appeared before me
The only one
my arms will ever hold

I heard somebody
whisper please adore me
And when I looked
the Moon had turned to gold.

Blue Moon
Now I'm no longer alone
Without a dream in my heart
Without a love of my own

(Frank Sinatra).

Nu alles noteren. Nu het nog kan. Zijn zwarte Moleskineschriftjes vol. Als post scriptum na de heroïek en de epiek. De dingen die hij ziet. Voelt. Hoort. Leest. Droomt. Denkt.

Bedacht Boek. Dag Boek. Woorden Boek. Als een addendum bij de verbeelding. Dansen met woorden, op het achrostichon van zijn voorthollend rondtollend leven. Notities omtrent de Verdamping van het Koninkrijk. In the middle of the road tussen zijn gedroomde werkelijkheid en wat zich aan hem ontvouwt als pseudowaarheid. On the road again. On the stream of consciousness.

De versmelting observeren van oude onzekerheden en nieuwe meerwaarden. De opheffing acteren van het Grote Gelijk. De Verwarring optekenen. De Vervreemding beschrijven van gelukszoekers en bange knarren. De hergeboorte van de Mens. De Renaissance van het nieuwe leven. De verdwijning van de rituelen. Het Nieuwe Land.

De opwarming van de planeet.
De verhitting van de gemoederen.

Als een zoekmachine door dit doolhof. Zijn ultieme trektocht naar vervulling. From The Green Hills of Nowhere. Schrijven, altijd voort. Midden de hecatombe.Omringd door lieve levenden en dierbare doden. Vanuit zijn volle bestaan onder de Volle Maan.

Als een sterrenkijker Under the Blue Moon. Morning has broken. Hij heeft geen naam. Hij is niemand en hij is iedereen. Sterrenkijker.

‘Blue Moon’. Roman.
(Copyright tekst & illustratie 'Morning has Broken': Stef Vancaeneghem).