18 september 2007

BLOG BOEK


In Ronse hebben de mensen het laagste gemiddelde inkomen van de provincie. Zo blijkt uit de nieuwste cijfers. Kleine gepensioneerden die het moeten rooien met minder dan 1000 euro per maand. Jonge leefloners die moeten bijklussen om rond te komen. Massa’s schuldbemiddeling. Budgetbeheer.

De kloof, zo wordt vandaag vernomen, tussen rijk en arm, ze wordt almaar groter. In Latem, de rijkste gemeente van het land, groeit het gemiddeld inkomen met 6,36 percent. In Ronse met 3,03 percent.

De kloof. Tussen jonge veulens en oude knarren. Tussen de eenzame fietser en de wild aanstormende 4X4. Tussen Vlaanderen en ‘Weulloonie’(cfr. Rudy Demotte). Tussen quadstormram en broze boswandelaar. Tussen weerloos damhert en koene jager. Tussen boertige verzorger en onmondige zieke. Tussen huisjesmelker en huurder. Tussen oppermachtige elektriciteitsproducent en verloren consument. Tussen Maddie en de waarheid. Tussen opwarming van de aarde en smeltend pakijs. Tussen Yves Leterme en Franstalig België. Tussen Britney Spears en het publiek. Tussen Microsoft en Europese Commissie. Tussen de Alzheimerpatiënt en zijn verwanten. Tussen de moegetergde onderwijzers en al teveel eisende ouders. Tussen MacLaren en Ferrari. Tussen de voetbalbond en het voetbal. Tussen Stijn Meuris en frietkoten. Tussen messentrekkers en hun slachtoffers. Tussen de prinsen van koninklijken bloede en de Belgen. Tussen de virtuele en de vierde wereld. Tussen de GPS- jufrouw en de koppige bestuurder. Tussen de bankbediende en de fuserende concerns boven zijn loket. Tussen de weerkaarten van de weerman en het weer in de werkelijkheid. Tussen Caroline Gennez en Temsamani. Tussen Het Volk en het volk. Tussen de koninklijke verkenner en een nieuwe regering.

Tussen Bart De Wever en Joëlle Milquet.
Tussen Bart De Wever en Didier Reynders.
Tussen Bart De Wever en Elio Di Rupo.
Tussen Bart De Wever en Isabelle Durant.
Tussen Bart De Wever en Laurette Onckelinckx.
Tussen Bart De Wever en Olivier Maingain.
Tussen Bart De Wever en Jean-Marie De Decker.

Tussen Jean-Marie De Decker en Fientje Moerman. Tussen Fientje Moerman en Rudy Aernoudt. Tussen goede cholesterol en slechte cholesterol. Tussen patatten en saucissen. Tussen de kat en de veldmuis. Tussen Phaedra Hoste en de reële wereld. Tussen body mass index en weegschaal. Tussen hartslag en harteklop. Tussen ratio en gevoel. Tussen Plato en Aristoteles.

Tussen Brugge en Anderlecht.

De wereld is naar de kloof.