11 juni 2007

DE BENIEUWDE RONSENAAR (142)
TWEE RONSENAARS KRIJGEN TICKET VOOR BRUSSEL

VERKIEZINGEN PERSOONLIJKE DOORBRAAK

VOOR NEDIA GMATI TRABELSI EN JAN FOULON

SUPERSCORE VOOR NEDIA, DUBBELSLAG VOOR JAN


Twee Ronsenaars danken, los van de zeer verschillende scores van hun partij (stevige winst voor CD&V/NVA, zwaar verlies voor Sp.a-Spirit) aan de verkiezingen hun grote persoonlijke politieke doorbraak.

De kiezer gaf hen gisteren beiden duidelijk een ticket voor een dubbelcarrière in de gemeenteraad van Ronse en het parlement in Brussel. Voor een goed begrip en een correcte lectuur: niet dat ze daarom nu meteen hun entree maken in het halfrond. Maar hun partijtop wéét nu dat ze er het kiezerspotentieel voor hebben en wel degelijk in aanmerking komen voor het grote werk.

Zoals we in onze editie van vannacht al meldden, zet de Ronsese schepen van Integratie en Burgerlijke Stand Nedia-Gmati Trabelsi als studente in de rechten in volle examenvoorbereiding vanop de derde opvolgersplaats voor de senaat een indrukwekkende score (13.916 kiezers volgens de laatste beschikbare cijfers) achter haar naam.

Daarmee gaat ze als absolute nieuwkomer prompt de tweede opvolger Koen T’Sien voor. Het is een nationale topscore waar niemand nog naast kan kijken.

Jan Foulon bevestigt hoge verwachtingen

Jan Foulon, de voorzitter van de Ronsese gemeenteraad, tekent vanop de tiende plaats voor de Kamer voor een schitterende score van 8.812 kiezers.

Foulon, die bij de lijstvorming uiteindelijk Stefaan Vercamer moest laten voorgaan op de vierde plaats, realiseert hier een dubbelslag.

Aan de ene kant bevestigt hij vanuit een niet zo evidente tiende stek zijn enorm nationaal groeipotentieel.

Aan de andere kant verstevigt hij zijn positie als gedoodverfde kandidaat-burgemeester van Ronse.

Bovenop de overwinning van zijn partij heeft Foulon vandaag dus alle reden tot grote tevredenheid met de uitslag.