03 mei 2007

DE BENIEUWDE RONSENAAR (124)


EXCLUSIEF NIEUWS

NEDIA TRABELSI DERDE OPVOLGER SENAAT

FEDERALE DOORBRAAK VOOR RONSESE SNELGROEIER

JONGE RONSESE KRIJGT REUZEVOORSTEL VAN NATIONALE SPA-TOP


Volgens doorgaans zeer betrouwbare bronnen kunnen we onze lezers in primeur melden dat de jonge Ronsese kersverse schepen Nedia Gmati Trabelsi (21) door de hoogste nationale Sp.a top in de vooravond de 3de opvolgersplaats is aangeboden voor de senaat voor de federale verkiezingen van 10 juni.

Nedia Trabelsi zou het voor die leeftijd bijzonder zeldzame voorstel - dat ze niet kon weigeren - hebben aanvaard. De Sp.a.top van Ronse zou in de vooravond al geïnformeerd zijn van dit verrassend voorstel.

Met kopstukken als Johan Vande Lanotte en Bert Anciaux bovenaan de lijst maakt Nedia Gmati Trabelsi als derde opvolger een zeer behoorlijke kans om daadwerkelijk zeer snel door te stoten naar de nationale politiek.

De absolute snelgroeier van de Ronsese politiek zal aldus van de multiculturele problematiek vanuit haar ervaringen in het onderwijs en haar studies in de richting van publiek recht een vruchtbaar nationaal politiek specialisme kunnen maken.

Voor de relatie tussen onderwijs, taal en werkgelegenheid kunnen Sp.a-kopstukken Johan Vande Lanotte en Frank Vandenbroucke jonge ervaringsdeskundigen uit de allochtone Belgische gemeenschap als Nedia ongetwijfeld voluit uitspelen in de uitbouw van de verdraagzame multiculturele staat van morgen.

Voor de verdraagzame toekomst van Ronse is deze nationale troef goed nieuws.

Copyright De Benieuwde Ronsenaar. Verplichte bronvermelding.