07 maart 2007

DE BENIEUWDE RONSENAAR (95)


DONKERE
DAGEN
VOOR KSK:

HET VERVOLG

NIEUWE TRAINER

LOOTENS LIGT ERUITNA OPHEFMAKENDE

BEWERINGEN OVER OMKOPING


SK Ronse heeft trainer Thierry Lootens aan de deur gezet. Lootens moet opstappen na zijn insinuaties in het Laatste Nieuws van maandag dat de spelers zich in het thuisduel van vorig weekend tegen Eupen zouden hebben laten omkopen. KSK verloor toen met 0-5.

Na de match wees Lootens toen tegenover de verslaggevers van de krant ook op de aanwezigheid van Pietro Allatta en Staf Blanckaert in de tribune. Allatta en Blanckaert die eerder al in opspraak kwamen bij omkoopzaken.

Later op de dag slikte Lootens zijn verklaringen echter alweer in. (Zie onze editie 91) De journalisten hadden zijn woorden zogezegd verdraaid of niet goed begrepen. Meer nog: hij had zoiets nooit gezegd. Ze hadden het uit hun duim gezogen.

Zo klonk het dan tegenover de commotie die zijn boude beweringen bij KSK hadden verwekt en tot bij Bondsprocureur René Verstringhe doordrongen.

Verstringhe had maandag in Het Laatste Nieuws al meteen aangegeven dat de Bond hoe dan ook onmiddellijk een dossier zou openen over de vermeende omkoping.

Allatta zou naar eigen zeggen present getekend hebben om speler Sylla te scouten en verdween overigens al na de eerste helft.

Geconfronteerd met zijn eigen beweringen geraakte Lootens blijkbaar verstrikt in een spelletje van welles gezegd nietes gezegd. De relatie met de spelersgroep was inmiddels echter duidelijk verzuurd. Sommige spelers weigerden nog langer samen te werken met Lootens.

Het clubbestuur restte dan weinig keuze,trok snel de passende conclusie en stuurt Lootens alweer de laan uit. Hij was pas een drietal weken aan de slag. Ronse bengelt nu helemaal onderaan en is alweer een minischandaaltje - of een storm in een glas water - rijker.

Rust en sereniteit in de groep

KSK-Voorzitter Jean-Marie Vandendriessche: ‘In onderling overleg en rekening houdende met de recente gebeurtenissen wordt de samenwerking tussen KSK Ronse en de trainer Thierry Lootens met onmiddellijke ingang stopgezet.

De taken worden voorlopig terug opgenomen door het duo Danny Herregodts en Patrick Billiet.

Om de rust en de sereniteit binnen de groep te herstellen wordt tevens een persstop ingesteld.

Alle communicatie zal verlopen via de voorzitter en de officiële website van KSK Ronse.’

Dat lijkt, in het licht van de elkaar snel opvolgende 'paleisrevoluties' in het Orphale Cruckestadion, niet onverstandig. We gaven maandag al aan dat de beweringen van Lootens ongetwijfeld een vervolgstuk zouden krijgen. Het is al zover.