05 maart 2007

DE BENIEUWDE RONSENAAR (91)


DONKERE DAGEN VOOR KSK

VOLGENS HET LAATSTE NIEUWS

NIEUWE TRAINER
THIERRY LOOTENS
VERMOEDT OMKOPING
BIJ EIGEN TEAM


Thierry Lootens, de kersverse trainer van KSK, verdenkt een aantal van zijn spelers ervan dat ze zich in de match van afgelopen weekend hebben laten omkopen.
Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. KSK verloor zaterdag met zware 0-5 cijfers tegen Eupen na een onwaarschijnlijk zwakke prestatie.

Volgens HLN versterken de aanwezigheid van Pietro Allatta, de rechterhand van gok-Chinees Zheyun Yé en Staf Blanckaert, een in voetbalkringen omstreden figuur, in de tribune de vermoedens van Lootens dat er malafide zaken zijn gebeurd.

Tegenstander kreeg vrij spel

Lootens, volgens HLN: 'De manier waarop wij zaterdag verloren is niet normaal. De tegenstander mocht doen waar hij zin in had. Zelfs Marc Grosjean, de trainer van Eupen, noemde ons naïef. Ik vrees dat een aantal spelers is omgekocht, ja, maar ik noem geen namen.'

Crisisberaad en bondsdossier

Morgenavond houdt KSK crisisoverleg. Trainer en bestuur bespreken dan hoe ze gaan reageren op de gebeurtenissen van dit weekend.

Bondsprocureur René Verstringhe is echter niet van plan zo lang te wachten.

Verstringhe:‘Als ze bij Ronse omkoping vermoeden, zijn ze verplicht me dat te melden. Hoe sneller ze dat doen, hoe liever, maar ik open vandaag sowieso een dossier.’

KSK bengelt helemaal na de wanprestatie tegen Eupen nu helemaal onderaan in in de rangschikking.

TRAINER ONTKENT VERHAAL HET LAATSTE NIEUWS

In een officiële reactie van het KSK Bestuur vanavond neemt trainer Lootens echter totaal afstand van hogervermeld verhaal in Het Laatste Nieuws. Hieronder de integrale tekst van het KSK-bestuur.

HET KSK-BESTUUR:

‘De club heeft contact genomen met het bondsparket zoals voorzien in het bondsreglement. Het bestuur voert een intern onderzoek tengevolge van de verklaringen van de trainer en de aanwezigheid van de Heer Allatta nav. de laatste thuiswedstrijd van Sk Ronse tegen Eupen.

Tot op heden is er geen enkele aanwijzing van onregelmatigheden. We wensen tevens te preciseren (bedoeld is 'aan te stippen' nvdr)dat de Heer Allatta enkel aanwezig was op verzoek van personen dewelke geen enkel mandaat uitoefenen in SK Ronse.

De Heer Allatta heeft geen stadionverbod zodat we hem de toegang tot het stadion niet konden weigeren.'

Trainer Lootens laat van zijn kant weten dat hij zich volledig distantieert van de inhoud van hogervermeld artikel en dat hij op geen enkele wijze de neergepende woorden in de mond heeft genomen.

Het verband tussen de slechte voetbalprestatie van zaterdagavond en de aanwezigheid van de Heer Allatta werd op geen ogenblik naar voren gebracht door de trainer.
Deze uitlatingen laten we enkel voor rekening van de journalisten in kwestie.'

Tot zover de mededeling van KSK. Wordt ongetwijfeld vervolgd...