04 maart 2007

DE BENIEUWDE RONSENAAR (90)


STUUR

JE

VLIEGENDE

SCHOTELS

NAAR

DE

SCHELDEKOUTER
Enthousiaste jongeren uit de Scheldekouter werken momenteel aan een grote mozaïek van vier meter op acht. Een leuk en positief initiatief. De Benieuwde Ronsenaar wil hen daar dan ook graag langs deze weg bij helpen.

Onder begeleiding van een professionele kunstenaar tekenen, schilderen, knutselen de jongeren wekelijks op woensdagnamiddag aan wat hun mooi kunstwerk worden moet.

In de paasvakantie gaan zij dan allemaal samenwerken om het eigenlijke kunstwerk te maken. De bedoeling is dat de technische dienst van Stad Ronse het werk in de loop van mei en juni kan ophangen. Zo dat dat officieel kan worden onthuld tijdens het jaarlijkse kouterfeest op zaterdag 23 juni.

Gekleurde borden en kopjes

Zegt ons hierover opbouwwerker Pieter Santens:

‘De jongeren zoeken hiervoor nog een hoop oude, liefst gekleurde borden en kopjes. Hoe meer kleurtjes we hebben, hoe mooier het werk wordt. Om de tweeëndertig vierkante meter te vullen, zullen we echt wel nog veel oude borden en koppen nodig hebben ‘Ook felgekleurde faiencetegeltjes zijn welkom. We krijgen nu al wekelijks alle kapotte prullen van de kringwinkel en ook in het recyclagepark staat een ton naast de container. We vrezen we dat alles echter dit niet voldoende zal zijn. Vandaar onze oproep .

Alles mag worden afgeleverd in ’t Wijksken, Scheldekouter 612 (of in Wijkcentrum Aan ’t Spoor, Grote Marijve 133).

Op onze foto de blinde gevel van ’t Wijksken waartegen het kunstwerk komt te hangen.


Meer info: Pieter Santens. Opbouwwerker Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen vzw Afdeling Ronse Scheldekouter 612 9600 Ronse T: 055 21 03 29 Fax: 055 21 03 29
www.samenlevingsopbouw.be