04 februari 2013

WIND OF CHANGE IN RONSE

KOEN HAELTERS LEIDT OPPOSITIE VOOR SP.A
PATRICE DUTRANOIT NIEUWE VOORZITTER CD&V
MYRIAM DE FEYTER VOORZITSTER BIJ GROENSp.a Ronse hield gisteren haar algemene ledenvergadering. Op de agenda stond de evaluatie van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, het voorstellen van de mandatarissen en de samenstelling van een nieuw bestuur. De algemene ledenvergadering werd aangevat met de evaluatie van de gemeenteraadsverkiezingen 2012. Ondanks het goede resultaat (26 %) raakte sp.a Ronse na mislukte onderhandelingen toch op de oppositiebanken. In aanwezigheid van het provinciaal bestuur werd gesteld ‘dat er toen inderdaad inschattingsfouten gemaakt zijn.’


'NAAST DE INDIVIDUELE VERANTWOORDELIJKHEID...'

‘Naast de individuele verantwoordelijkheid van een aantal betrokkenen werd ook geduid op het belang om de partijstructuren te herzien. Er zal dan ook een werkgroep worden opgezet met de taak om aan een nieuwe partijvisie en een aangepaste partijstructuur te ontwikkelen. Alle leden zullen vanzelfsprekend de kans krijgen om hierbij betrokken worden.’

Zo luidt het netjes gestroomlijnd in een persbericht vanochtend.

‘Het partijbestuur dat deze transitie in goede banen zal leiden, werd unaniem goedgekeurd en het voorzitterschap van Michel Supply wordt tot de volgende algemene ledenvergadering verlengd. Huidig secretaris Belina Lepez zal ook in het nieuw samengesteld bestuur dezelfde functie opnemen. Ook de mandatarissen die de komende zes jaren vanuit de oppositie zullen werken aan een sterk en sociaal Ronse, werden voorgesteld. Fractieleiders voor de gemeenteraad en de OCMW-raad worden respectievelijk Koen Haelters en Sylvie Miclotte. Sp.a Ronse zet hiermee de vernieuwing van de partij in door jonge en beloftevolle partijleden een centrale plaats te geven.’ Aldus nog de officiële mededeling.


Koen Haelters woont in de JB. De Keyserstraat. Als jong advocaat bij het kantoor Crucke-Grimonprez is hij een collega van gewezen schepen en collega raadslid Nedia Gmati-Trabelsi. Op de vorige gemeenteraad was Gunther Deriemaker nog opgetreden als woordvoerder van de socialistische fractie. Fractieleidster voor de socialisten bij het OCMW wordt Sylvie Miclotte.

Een nieuwe generatie Ronsenaars komt nu helemaal aan zet. Bij CD&V werd Patrice Dutranoit (foto hierboven) gisteren in het Congrescentrum met 96% der stemmen verkozen tot nieuwe voorzitter. Vrijdag gaf Myriam De Feyter in De Brouwerij in aanwezigheid van voorzitter Wouter Van Besien haar maidenspeech als nieuwe voorzitster van Groen Ronse.