07 januari 2013

SAMEN RONSESE NODEN LENIGEN

NIEUW RONSIES OCMW-BESTUUR
AAN DE SLAG OP ZOTTE MAANDAGJaren heeft hij zich ingezet voor een verantwoorde ontsluiting van Ronse door N60 en zuiderring. Daarna probeerde hij met zijn Werkgroep de Oude Sint-Martens als ons mooiste erfgoed van de ondergang te redden als Hermes Belevingscentrum.

Fidele lezers van deze blog kennen hem hier ook van zijn jaarlijkse brief op de vooravond van de Fiertel. Daarin zette hij zich telkens scherp af tegen elke poging tot politisering van de Ommegang. Vorig jaar werd hij overigens ook verkozen tot voorman van de Fierteldragers.

In oktober werd hij - na enige aarzeling - lijsttrekker van de N-VA en trok hij ten aanval met de slogan 'Laat Ronse niet links liggen'.

Sinds vanavond komt daar voor Wim Vandevelde een eerste belangrijk bestuursmandaat bij als OCMW-voorzitter.


'We zitten hier om de noden van de Ronsenaars te lenigen’, waren zijn eerste - mooie - woorden. Ze geven in elk geval de ernst van de opdracht aan want Ronse kampt met een hoge werkloosheidsgraad en alle sociale gevolgen vandien.

En in één adem bedankte hij sportief zijn voorganger Pol Kerckhove voor bewezen diensten.Even zag het er trouwens naar uit dat de socialistische kandidaten hun kat zouden sturen na de heisa van vorige woensdag op de gemeenteraad en hun klacht inmiddels bij het Bureau der Betwistingen, vanwege het niet respecteren van de genderregel op de initiële voordrachtakte van de N-VA. Maar nee dus .
Net voor 20 uur kwamen ook de S.PA’ers samen opdagen en kon voor iedereen een vlotte en serene eedaflegging beginnen. Opmerkelijke entree bij de CD&V van Safia Marzouki. En voor Angélique Syroit is het een – voorlopig ? - retourticket naar het OCMW.


Stevige aanwinst voor het OCMW wordt ongetwijfeld Isabelle Raevens van de Liberale Unie.

Voor Patrice Dutranoit, vergezeld van vrouw en kind, wordt deze avond ongetwijfeld de start van een veelbelovende aanwezigheid in de Ronsese politiek.

Hieronder ziet u ze met zijn allen bijeen rond hun nieuwe voorzitter
(met op de achtergrond vast secretaris Martin Verkest).


Wim Vandevelde (voorzitter) en Angélique Syroit (N-VA), Safia Marzouki, Patrice Dutranoit, Leo Verstichel & Fanny Verheyen (CD&V) Sylvie Miclotte, Philippe (Gilbert) Vallez & Philippe (Marnic) Vallez. (S.PA) Isabelle Raevens (Liberale Unie), Cornelis Eerdekens (Vlaams Belang).