05 januari 2013

HET IS VAN DAT

SOCIALISTEN DIENEN KLACHT IN
NIEUWE ONREGELMATIGHEDEN OPGEDOKEN


Exclusieve info. Uit betrouwbare bron verneem ik dat SP.A Ronse vanochtend bij de Raad der Betwistingen al meteen verzet aantekende tegen de voordrachtakte voor de nieuwe Ronsese OCMW - Raad.

Zoals gebleken is op de bewogen marathongemeenteraad woensdag verzetten de Ronsese socialisten zich (net als het Vlaams Belang) tegen het feit dat de N-VA in die voordracht de genderregel niet respecteerde door initieel binnen de voorgeschreven tijdslimiet van 24 december twee mannelijke kandidaten naar voor te schuiven.

Volgens mijn informatie spelen de socialisten het hard en trekken ze hun bezwaar zo nodig door tot in de Raad van State.

De raad - van het Ronsese OCMW welteverstaan - komt maandag voor het eerst samen onder het geplande voorzitterschap van Wim Vandevelde van de N-VA. Op de foto ziet u hem terwijl hij woensdagnacht het verloop van de gebeurtenissen afwacht in het belendend zaaltje naast de gemeenteraadszaal.

De voorgestelde leden zijn, volgens de ter gemeentraad 'verbeterde' tweede voordrachtsakte (dixit meerderheid) of 'onwettig te laat gewijzigde akte én stemming (dixit oppositie) :

Wim Vandevelde (voorzitter) & Angélique Syroit (N-VA),
Safia Marzouki, Patrice Dutranoit, Leo Verstichel en Fanny Verheyen (CD&V)
Sylvie Miclotte, Philippe (Gilbert) Vallez en Philippe (Marnic) Vallez. (S.PA)
Isabelle Raevens (Liberale Unie)
Cornelis Eerdekens (Vlaams Belang).


Wim Vandevelde kan inmiddels wel aan de slag als voorzitter zolang er geen uitspraak is die dat verhindert. Of het 'allemaal wel in orde komt' valt nog af te wachten. De weg der betwistingen is lang en gaat over stekelige Ronsese rozen.

Overigens zouden de socialisten nu ook nog andere onregelmatigheden dan alleen maar de genderregel hebben vastgesteld op de voordrachtakte. Meer bepaald in verband met het niet (nochtans verplichte) vermelden van de adressen van de voorgedragen kandidaten.

'Zes jaar? We zullen zien...'


Ondertussen antwoordde burgemeester Luc Dupont vanochtend op het Bommelspodium voor het stadhuis een vijftiental keer bevestigend op de uitdrukkelijke vraag dienaangaande van de Nar der Bommels (bij de overhandiging van de sleutels van de stad aan het Koningskoppel der Bommels) 'dat hij wel degelijk zes (6) jaar burgemeester blijft'.

Net ervoor (voor die drie druppels die hij van de Nar te drinken kreeg) had hij nog aarzelend geantwoord:

'Zes jaar, enfin we zullen zien.'

De burgemeester slaagde overigens briljant, zij het voor de twee laatste pogingen met de p(r)ikkels in de lucht, in twee van de drie opgelegde proeven: het drinken van de druppels met de voeten boven de grond. Bij de eerste druppel had hij beide voeten nog helemaal op de planken.

Bijgevolg moet Dupont de Bommels maandagavond 1 vat bij de verbranding van de Bommel. Of de nieuwe OCMW-voorzitter maandag ook een vat betaalt is maar zeer de vraag. Van een aangebrande maandag gesproken.

Tussen de 'ludieke' vertoning van woensdagavond en die vanochtend was eroverigens weinig verschil. De ene klucht (of klacht: schrappen wat niet past) is de andere waaard.


Oh ja nog dit: Patrice Dutranoit die u onlangs nog de voordelen van het internetbankieren zag aanprijzen op VTM, wordt in februari naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe kandidaat-voorzitter van CD&V.