19 april 2012

GENIETEN MIDDENIN HET TORENGROEN

ELECTORALE (BE)REKENKUNDE DEEL TWEE

Volgens burgemeester Luc Dupont gaan de 330 huizen ( toren van 7 verdiepingen incluis) die hij met zijn compaan op Openbare Werken ‘binnen de tien tot twaalf jaar’ door de West-Vlaamse betonbaronnen van Avaronne op de Kloef gaat laten neerpoten de stad Ronse….2,5 miljoen euro opbrengen.

Ondertussen hebben we als Ronsenaars met zijn allen zelf al 7,2 miljoen euro opgehoest voor de aanleg van het stadspark met amfitheater. Burgemeester Dupont verwacht dat de uiteindelijke kostprijs voor de stad zo'n 8 miljoen euro zal bedragen. Hiervan moeten nog de 2 miljoen euro subsidies van de Vlaamse Overheid en de 1,7 miljoen euro van Aquario worden afgetrokken.

Luc Dupont daarover in Het Laatste Nieuws: ‘Ons kost het dus eigenlijk 4,7 miljoen euro. We verwachten echter dat de verkoop van de terreinen aan de projectontwikkelaar tussen de 6,7 en de 7,2 miljoen euro zal opbrengen. Daardoor houdt Ronse dus zeker 2 miljoen euro over aan een bouwproject dat uniek is in Vlaanderen.’

Electorale (be)rekenkunde, deel twee… De goed nieuws show must go on. Ondertussen zijn de berichten alom - ondermeer via de sociale netwerken - over de opstekende armoede in Ronse ronduit alarmerend. Hierboven alvast een tip om die beloofde winst binnen ‘tien of twaalf jaar’ maximaal (electoraal) te optimaliseren. Ronse: ‘Genieten middenin het torengroen’.
De slogan is gratis. De factuur volgt. Na de verkiezingen.