13 september 2006

DE NIEUWE RONSENAAR (142)
GERUCHTEN DE KOP INGEDRUKT OP NIEUWE SITE JONG VLD :

PATRICK DE DOBBELEER: VLD NOOIT MET VLAAMS BELANG IN COALITIE

JOOST HYSSELINCKX SLUIT GEEN ENKEL GESPREK UIT.


Op de ovenverse en fris ogende site van Jong VLD Ronse drukt kopman en lijsttrekker Patrick De Dobbeleer formeel en publiek alle geruchten de kop in volgens dewelke een wisselmeerderheid van zijn VLD-fractie met Het Vlaams Belang tot de mogelijkheden behoort.

De afgelopen dagen was er na het Wieties-debat vooral vanuit de hoek van zijn concurrenten gesuggereerd dat er bij een rondvraag binnen het VLD bestuur behalve Yves Veys en André Deruyver ook nog ‘een derde persoon’ zou geopperd hebben dat er eerst eens moest gekeken worden naar de uitslag.

Daarbij werd tegenover De Nieuwe Ronsenaar de naam van Patrick De Dobbeleer zelf genoemd. Er werd hierbij verwezen naar eerdere contacten tussen André Deruyver, Erik Tack en Patrick De Dobbeleer in de KSK-business-coulissen.

Door De Nieuwe Ronsenaar meteen nagetrokken, werden deze beweringen tegenover ons formeel ontkend door onze eigen onafhankelijke betrouwbare bronnen binnen het bestuur. Deze bevestigden ons wat we van de kopman zelf al altijd hadden genoteerd: dat hij zich hoe dan ook welke, de uitslag ook zou zijn, ten allen tijde zou houden aan de richtlijnen van het nationaal VLD-partijbestuur dat een doorbreken van het cordon sanitaire totaal verwerpt.

Patrick De Dobbeleer neemt daarover nu zelf definitief de laatste twijfels weg en veegt de geruchten van tafel op de nagelnieuwe site van de VLD Jongeren Ronse, die hierdoor starten met een belangrijke en verdienstelijke primeur. (Surf naar: www.flockdesign.be/vld)

Schrijft hieromtrent Patrick De Dobbeleer in zijn editoriaal ‘Gedreven voor Ronse’:

‘Tenslotte wil ik de geruchten die blijkbaar maar blijven circuleren, en die weer oplaaiden tijdens het Wieties-debat ontkrachten: VLD Ronse zal nooit samen met het Vlaams Belang in een coalitie stappen.’

Patrick De Dobbeleer bevestigt daarmee publiek wat hij De Nieuwe Ronsenaar gisteren al meldde. Klare taal dus van de VLD-kopman van Ronse. De VLD werkt in Ronse na de verkiezingen niet mee met Het Vlaams Belang.

En wat doet Joost?

Alleen bij de Nieuwe Vlaamse Alliantie van kopman en gewezen Vlaams Belang boegbeeld Joost Hysselinckx is het nu nog wachten op dergelijke duidelijkheid.

Hierover door ons ondervraagd sluit Joost Hysselinckx na de verkiezingen ‘geen enkel gesprek uit’: dus ook geen gesprek met het Vlaams Belang.
Al betwijfelt hij sterk of Erik Tack dat met hem zou voeren, vanwege de ‘bewogen’ voorgeschiedenis tussen hen beiden.

Of zo’n gesprek dan ook de goedkeuring zou wegdragen van NVA-voorzitster Chantal Thijsman is echter zeer twijfelachtig. Haar eerste zorg bij het samengaan tussen NVA en Belang van Ronse was integendeel het verkrijgen van spijkerharde (geschreven) garanties van Joost Hysselinckx dat Het Vlaams Belang niet aan een wisselmeerderheid zou worden geholpen door het kartel NVA-Belang van Ronse.

Reneitsie,'n blauw kadeitsie

Overigens krijgen we via de VLD-jongerensite al exclusief een eerste foto van de pasgeboren VLD-Ronse-baby Reneitsie: het blauwe narke waarvan we u hierbij de eerste staatsiefoto meegeven.
Toch maar beter inenten dat ventje: tegen roddels en het geruchtenvirus.