02 januari 2013

NIEUWJAARSWENSEN VOOR RONSE


Straks leggen alle nieuwe gekozenen van Ronse de eed af. Wat ik de bestuurders van het Ronsese bestuurscollege van burgemeester en schepenen toewens?

LUC DUPONT
Een vruchtbaar derde burgemeesterschap van en voor Ronse en een goede samenwerking met zijn nieuwe coalitiepartners.

JAN FOULON
Na zijn rimpelloos voorzitterschap van de gemeenteraad nu dus eindelijk dat belangrijk beleidsmandaat als Eerste Schepen waarin hij de hoge verwachtingen in hem van de Ronsenaars kan waar maken.

IGNACE MICHAUX.
De voeten op de grond als populaire coming man van zijn partij. Een Memoriaal van de Herinnering (ten stadhuize) voor alle Ronsenaars die geleden hebben onder de oorlog. Verzoening voor alle Ronsenaars van nu. Voorts een vruchtbaar mandaat in zijn ruime bevoegdheden.

RUDI BOUDRINGHIEN
Openbare Werken met een globale visie op maat van een leefbaar aangenaam Ronse. Een fijne fin de carrière als Ronsies liberaal boegbeeld.

AGNES VAN CROMBRUGGE.
Voor de komende twee jaar een verdiende fijne fin de carrière als de populairste politica van Ronse van de afgelopen kwarteeuw.

JORIS VANDENHOUCKE.
Een wijze en faire benadering van de Ronsese diversiteit. Meerwaarde voor Ronse door integratie op mensenmaat. Bloei, groei en nieuwe kansen voor het Ronsese onderwijs. Succes met zijn verruimde bevoegdheden (ondermeer Sport) en zeer terechte promotie na een hoogst verdienstelijk mandaat als schepen van Cultuur.

WOUTER STOCKMAN.
Succes met het eerste groene bestuursmandaat in de geschiedenis van Ronse en de Groentoets in alle beleidsdaden waarmee Ronse helemaal op de kaart zal worden gezet als groene parel van de Vlaamse Ardennen.

WIM VANDEVELDE
Een rechtvaardig Ronse waarin iedere Ronsenaar - waar nodig - zelfredzaam verder geholpen wordt in zijn leven met alle andere Ronsenaars tuupe.

LIEVEN DHAEZE
Een sereen maar kordaat voorzitterschap van de Ronsese Gemeenteraad.

BRIGITTE VAN HOUTTE, TOM DEPUTTER
Succesvolle instap als toekomstige opvolgers van respectievelijk Agnes Van Crombrugge en Rudi Boudringhien.

Alle gekozenen van Ronse wens ik die ene droom toe die we met zijn allen, in de meerderheid of vanop de oppositiebanken en als Ronsenaars met zijn allen samen delen:

TUUPE VUIR RONSE.
EN VERGEIT HET NIET
IEN RONSE EES DAT IET