22 april 2012

LIBERALEN TUUPE VUIR RONSE

RUDY TREKT DOOBIE DUWT


Open VLD Ronse en GBIC trekken samen naar de verkiezingen. Raadslid en gewezen Eerste Schepen Rudy Boudringhien, de stichter en voorman van GBIC trekt de lijst die geduwd wordt door Open VLD-raadslid Patrick De Dobbeleer. Ik geef dit nieuws onder voorbehoud, op gezag van een eigen bron die me vanochtend bereikt.

Het is nu wachten op bevestiging ervan door een van de betrokkenen. Deze - ovenverse - informatie is alvast een opsteker voor de hele brede liberale familie van Ronse. Die was na de vorige verkiezingen verweesd achtergebleven nadat de liberalen verdeeld en verzwakt uit de broedertwist waren gekomen.

De hereniging zou ook betekenen dat Open VLD-voorzitter Alexander De Croo hier een mooi persoonlijk regionaal succes op zijn naam kan schrijven. Hij slaagt er immers in de liberalen de sterke uitgangspositie te geven die ze in Ronse van oudsher hebben gehad met tenoren als ondermeer Emile Cuvelier.

Het is een uitstekende zaak voor alle democraten en ‘die hard Ronsenaars’ die, elk vanuit hun eigen overtuiging, tuupe het beste willen voor Ronse.

DERDE SPELER VOOR BESTUUR VAN RONSE

De huidige meerderheid heeft er op die manier ook een derde potentiële bestuursspeler bij. Mochten CD&V en SP.a samen niet aan hun 16 nodige meerderheidszetels geraken.

Op een persconferentie van de socialisten in het Feestpaleis naar aanleiding van de overloperij van Groen-kopman Wouter Stockman naar de CD&V, was uit mijn vraagstelling daarover al gebleken dat het taalstatuut van Ronse de komende jaren gewoon voort als een – tot dusver - grondwettelijk vergrendeld status quo zal worden gerespecteerd en geen 'hot item' meer zal zijn.

Wie op de lijst de tweede vrouwelijke stek zal bekleden, is niet bekend. Zowel GBIC (met Isabelle Raevens) als Open VLD (met lokale Open VLD-voorzitster Natascha Meeuws) beschikken daarvoor over twee geschikte kandidaten.

Van Natascha Meeuws is bekend dat ze zich grondig heeft ingewerkt in de OCMW-materie en de kansarmoedeproblematiek van Ronse. Isabelle Raevens ontpopte zich van haar kant in het openingsdebat van het Vrijzinnig Centrum als een zeer sterke debater.