29 maart 2012

BLOGBOEK

HOE GROEN IS MIJN VAL?

Tijd voor een ander beleid, schrijft Erik Tack als toelichting bij de enquête die hij bij elke Ronsenaar deze week in de bus dropt. Voor een keer kan ik het Ronsies oppositie-kopstuk volgen. Dit bestuur is dood. Het onderlinge vertrouwen is er totaal zoek. Je zou voor minder. De CD&V houdt zichzelf en eenieder voor de gek. Het lijkt er op of Luc Dupont de vele tegenstrijdige persoonlijke ambities in zijn eigen partij niet meer onder controle heeft.

Nadat hij eerder al voor de neus van zijn verbouwereerde coalitiepartner SP.a een wisselmeerderheid ging halen bij zijn grote politieke rivaal Tack van Vlaams Belang voor zijn solonummer over de faciliteiten, houdt hij nu de Nieuwe Vlaamse Alliantie vernederend aan het lijntje en haalt hij ondertussen Groen! doodgemoedereerd binnen. Met de stoel nog wel van zijn eigenste coalitieschepen Pol Kerckhove. Hoe groen is mijn val...

Dat Dupont zichzelf hiermee op ramkoers zet, staat buiten kijf. Heel veel kans dat hij aan de verkiezing teveel toe is. Hij zou eerst niet meer meedoen. ‘Zeit hie’. Het was hem vergeven: alleen gekken veranderen nooit van mening. Maar je op die manier gaan vastklampen aan je sjerp: not done.

De Zwanenzang

Erik Tack vraagt de Ronsenaars in zijn enqûete ondertussen hoe het verder moet met 'De Stadstuin' en welke naam het project krijgen moet. Dupont dient hem hierop deze week al van antwoord. Hij heeft voor de realisatie van 'De Stadstuin' eindelijk een overnemer gevonden voor de failliete Hollanders: de bvba Avaronne uit Brugge. Die gaat op de Kloef geen 230 maar liefst...330 wooneenheden neerpoten. Maximale winst verzekerd. Westfluten zijn straffer dan Hollanders. Altijd geweest.

De nieuwe bouwpromotor wil dan ook zonder verpinken centraal in het park een flatgebouw neerpoten van zeven (7) verdiepingen. U leest het goed, Ronsenaars. Het Scheldekouter-gehalte komt hiermee vervaarlijk om de hoek van die grote kademuur piepen. De woningen krijgen wel een hogere isolatienorm en een betere duurzaamheid. En bovendien worden sommige woningen een stuk goedkoper. Kijk ’s aan. De electorale stunts zijn de wereld niet uit.

Je kan je bij dit alles afvragen wat het dan geworden was zonder dat faillissement van de Hollanders. Duurder in elk geval. Minder goed geïsoleerd in elk geval. Minder Hollands en 'Vlaamser' ook al, want er zouden nu puntdaken gezet worden bovenop de platte blokken.

Wie houdt wie hier eigenlijk voor de gek? Of pakt men de Ronsenaars voor… Juist. ‘De Zwanenzang’. Ware best een mooie naam voor de Kloef.

(Verschillende lezers - al dan niet geïnteresseerde kooplustige tweeverdieners - melden me hun vruchteloze zoektocht naar de bewuste BVBA op internet evenmin op de bekende ondernemingen-sites).