08 oktober 2010

RONSIES RARITEITENBOEK (20)

HUGERLEUCHT

Lievelingsbestemming van de Ronsenaars voor langverblijftoerisme met tal van inactiviteiten. De site ligt in een bosrijke omgeving. U kijkt er uit op een ligweide met columbarium. Mogelijkheid tot individuele verblijfsruimte (betalend). Verse bloemen (enkel in november). Heenreis gratis voor lang verblijf-residenten. Regelmatig belbusvervoer voor bezoekers. Aparte VIP-ruimte. Ontspanningsmogelijkheden en 'verstrooiing' met optredens van de plaatselijke harmonie van de Brandweer. Helihaven vlakbij voor spoedgevallen.

Iets lager aan ‘Hugerleucht’, bevindt zich op de site een schitterend serviceflatcomplex. Dit woonerf, met kaartenhuisje, is geconcipieerd in Pijke Zot-vorm. Het heeft een prachtige vijver waarin je vooral bij goed weer de vissen en de tijd ziet vliegen. (Uitkijken voor het uitglijden in de vijver, op de natte banquirai in het winterseizoen).

De ‘Clinique des Soins’ bevindt zich in het hoofdgebouw van de site wat verderop. Ze heeft echt alles om u te verwennen. Hier voelen de Ronsenaars zich thuis. Gebruiks(on)vriendelijke airco. (On)schadelijke Mobistar-straalverbindingen. Ambulante geluidsanimatie met passieve participatie van de inboorlingen. Ruime parking (betalend). Sportaccomodatie met zwembad en jacuzzi in het revalidatiecentrum. Het geheel is geconcipeerd volgens de alombekende formule der Werken van Barmachtigheid met gratis kruisbeeld in alle kamers.

Van bij uw aankomst wordt u er omringd met de allerbeste zorgen door een competent en klantvriendelijk team. Roomservice. Aroma-therapie op alle kamers. Doorgedreven vermageringskuren volgens de meest doeltreffende zoutloze dieettechnnieken. U geniet er ook de beste palliatieve zorgen. (Op aanvraag). Er worden regelmatig 'uitstappen' georganiseerd naar Smetlede (Lochristi) en 'De Drie Bomen' (Hacquenies). Tal van betaalfaciliteiten (Bancontact, DKV etc). Meer info aan de balie.

De ‘Clinique des Soins’ stoelt op de bekende Club Med-formule: All in. In één keer betalen aan de kassa. De nieuwe naam 'AZ Glorieux' slaat op de glorieuze collectie sportvoituren van de GO’s (‘Gentils Organisateurs’), gesponsord door de GMP’s (‘Gentils Membres Payeurs’). Opgepast: wel geen korting voor vroeg boekers. Honeymoon-arrangement op aanvraag. Tip: boeken voor alle excursies en maken dat je er weg komt.


RONSIES RARITEITENBOEK
Handleiding voor Ronse.
Copyright Stef Vancaeneghem.