04 maart 2009

DE BENIEUWDE RONSENAAR

NIEUW STADSMAGAZINE PROMOOT RENAIXANCE

Grafoman maakt er zo te zien een goeie gewoonte van. Deze Ronsese uitgever, schitterend gelegen in het hartje van de Oude Vrijheid, tekende onlangs al voor het fraaie driemaandelijkse blad ‘De Belleman.’ De twee jonge initiatiefnemers hiervoor, Jonathan Jouret en Yann Verhellen verzorgen nu ook de algemene redactie van ‘Randeevoe.’

Waar ‘De Belleman’ veeleer zal focussen op meer uitgespitte thema’s omtrent Ronse, houdt dit stadsmagazine het vooral op het vrijblijvend promoten van de ‘Renaixance’, via een ruim assortiment aan culturele informatie.

Brug tussen twee regio’s

Het magazine richt daarbij zijn pijlen op de omliggende dorpen en gemeenten ‘om Ronse en diens rijke culturele leven ook daar te promoten.’ Dat mag dan best taalgrensoverschrijdend zijn met een kalender die ook eentalig Franstalige activiteiten en advertenties opneemt .

Het a-politieke karakter staat de taalhoffelijke ambities van de Vlaamse stad Ronse niet in de weg. Advertenties uit Tournai onderstrepen in het eerste nummer de commerciële en toeristische brugfunctie van onze taalgrensstad.Het blad oogt fris en heeft klasse. Voor de ‘Ronsiese’ toets zorgt ondermeer een leuke cartoon van Dark. ‘Randeevoe’ is inventief en informatief tot in zijn advertenties toe en neemt zich voor telkens mooi af te sluiten met een gedicht. Een magazine met stijl dus, dat het zeker in deze onzekere tijden, verdient overeind te blijven in het almaar rijker aanbod verschijnselen omtrent Ronse.