21 februari 2009

DE BENIEUWDE RONSENAAR

DIENT HET VOORGESCHOVEN BELASTINGGELD
VAN DE RONSENAARS STRAKS VOOR MEGABOETE?
ALARMEREND KRANTENBERICHT VOOR KSK:
'MEERDERE WAALSE CLUBS DREIGEN MET KLACHT'
PAPIEREN WAALSE AANVAL OP RONSE IN DE MAAK?
We citeren
hierna uit
Het Belang van Limburg
vanochtend.KOMT ER EEN KLACHT TEGEN RONSE?

‘Mogelijk volgt er voor Ronse, derde in de stand, toch nog een domper op het schitterende seizoen. Vanuit Wallonië ontstond er opnieuw deining in verband met spits Mohamed Ouardi, die niet over een Europees paspoort zou beschikken. In september liet de grensploeg Ouardi nog aan de kant, maar vanaf speeldag zeven, in Doornik, was volgens Ronse alles in orde met de papieren van de aanvaller. Vanaf toen werd hij dan ook opgesteld. Ronse beweert dat de Franse verblijfsvergunning in orde was.
Hoe het dan komt dat de bal opnieuw aan het rollen geraakt is, is onduidelijk, maar mogelijk krijgt de zaak nu een serieus staartje. Meerdere Waalse clubs zouden dreigen met een klacht. Als het effectief zo ver komt, kan Ronse voor heel wat wedstrijden een forfaitnederlaag aangesmeerd krijgen.’


GEEN DEGRADATIEGEVAAR MAAR...
KSK RISKEERT VOLGENS INSIDERS WEL MEGABOETE


Tot zover het nogal verontrustend krantenbericht. Hopelijk gaat het hier alleen maar om een 'papieren vlieger' in een poging om het sportief winnerstemperament bij Ronse te ondermijnen en verstoort de paperasserij de vreugde van de schitterende Ronsese voetbalprestaties niet.

Heeft KSK genoeg punten om aan een degradatie te ontsnappen, dan wijzen aan de andere kant insiders die we raadpleegden ons erop dat deze affaire het KSK-bestuur in het slechtste geval wel een bom aan boetegelden kan kosten, waarbij een cijfer tot 150.000 euro wordt naar voor geschoven.

Dat KSK voor de speler over de nodige Sporta-documenten en licentiepapieren beschikt, zou daar volgens onze bronnen weinig aan veranderen. Een zaak die allicht ook ten stadhuize aandachtig zal worden gevolgd, rekening houdend met het door alle Ronsenaars voorgeschoven belastinggeld via een lening van de stad aan de voetbalclub.

Het ware immers al té gek dat het geld van de Ronsenaars in deze tijden van recessie straks dienen moet om boetegelden te betalen wegens slordigheden of een onzorgvuldige opvolging van buitenlandse spelersdossiers...

Allicht, zo mag gehoopt worden, komt er vanuit KSK een stevig verweer met een sterk dossier en goede papieren tegen deze dreigende ‘papieren aanval’ zodat het kampioenschap verder op het veld door mooi voetbal kan worden beslecht. En niet achter de muren van de Bondsinstanties. KSK, op dit moment derde in de rangschikking van tweede klasse, speelt vanavond op Oostende.