04 februari 2009

DE BENIEUWDE RONSENAAR

FRANSTALIGE DECROLYSCHOOL
VRAAGT OUDERS OM HUN
KINDEREN THUIS TE HOUDEN!

JUFFROUW VALT OP NEUS,
ANDERE LEERKRACHTEN ZIEK‘Tot mijn verbazing hoorde ik vandaag dat de Franstalige Decroly-school in de Broekestraat aan de ouders vraagt om hun kinderen thuis te houden van de school dezer dagen’, zo meldt ons Chantal Thijsman van de NVA in onderstaand onwaarschijnlijk sterk verhaal.

Chantal Thijsman: ‘De reden? Eén van de juffen was op haar neus gevallen (letterlijk, denk ik) vorige week donderdag en verder zijn er een paar leerkrachten ziek, zodat ze eigenlijk geen opvang of les kunnen voorzien voor àl de andere kinderen. Gezien de Franstalige Decrolyschool toch tot de scholengroep Decroly behoort, leek mij dit de best mogelijke gelegenheid om de leerlingen die niet kunnen opgevangen worden in de school zelf eens te laten kennismaken met één van de andere vestigingen van de Decroly-groep.

Allo maman bobo...

Thijsman: 'Aan ons, ouders van schoollopende kinderen, wordt steeds opnieuw gezegd dat kinderen verplicht moeten aanwezig zijn op school. Tenzij de afwezigheid een geldige reden heeft en dit kan gestaafd worden door een documentje.
Hoe zit dit dan in Decroly Broekestraat? Gelden daar andere regels? Zijn dan toch niet alle Ronsenaars gelijk voor de wet?'
*

Misschien kunnen de kinderen ondertussen thuis dit liedje aanleren:

Je suis tombé par terre
c'est la faute à Voltaire
Je suis tombé sur le dos
c'est la faute à Rousseau
ha ça ira ça ira ça ira
les aristocrates à la lanterne
ha ça ira ça ira les aristocrates
on les pendra...