11 juli 2008

BEAU MONDE

STERK VTV THEATERSEIZOEN IN DE MAAK


Terwijl KSK Ronse dezer dagen alweer de trainingen hervat met het oog op die onverhoopt snelle rentree in de op één na hoogste voetbalafdeling, prepareert Teater VTV ons inmiddels in de luwte van repetities alweer een sterk nieuw gevarieerd theater seizoen dat ons de ondraaglijke nattigheid van het bestaan moet doen vergeten.

Seizoenopener wordt ‘Picasso, striptease van een genie’, een monoloog van Filip Vanluchene door Jef Demedts (foto) in een regie van Franck Van Laecke. Jef Demedts staat dit jaar een halve eeuw op de planken. Een theatermonument in Ronse, niet te missen.

Deze unieke voorstelling (met openingsreceptie na), komt er met de steun van de Vlaamse Overheid en gaat in samenwerking met Davidsfonds en Okra.
(Zaterdag 27 september om 20 uur).

Later in het najaar volgt dan ‘Oscar’ een komedie van Claude Magnier in een regie van Maarten Carlier. Dit stuk werd op het witte doek tot ovebiddelijk kassucces verheven door niemand minder dan Louis De Funès. (Zes voorstellingen waarvan de premiere op zaterdag 22 november).

Wie weg is van de rauwkost van Arne Sierens wordt in het voorjaar verwend met de afsluiter ‘De Broers Geboers’. Net zoals voor de eerder al fel gesmaakte ‘Martino’ andermaal in een regie van Sven Ronsijn. (Vijf voorstellingen, premier op zaterdag 18april 2009).

Een abonnement voor de drie avonden kost 18 euro.
Meer info op www.teatervtv.be