20 juni 2007

DE BENIEUWDE RONSENAAR (119)


DE MEEST VOORKOMENDE NAMEN VAN RONSE...

GIENIE, COOPIE, SPIELIE AAN DEN TOOP

DOCH ALS DE VOS DE PASSIE PREEKT….


Geenens (190), Vancoppenolle (148) en Spileers (148) voeren de top tweehonderd aan van de in Ronse meest voorkomende namen.
Ze worden in de top-tien gevolgd door Hantson (109), Devos (106), Roos (98), Vandendaele (96), Maes (87), Baert (85) en Aelvoet (78)


Maar de voskes van Ronse zouden hun achternaam geen eer aandoen als ze met zijn allen niet ….nog een aap uit hun mouw zouden schudden.

Op de elfde plaats duiken ze namelijk nog eens op. Deze keer onder de gesplitste naam De Vos (77).

Ze worden er achterna gezeten door de Haelters (77), Vandenabeele (73), Stockman (72), Dewolf (66), De Bock (66), De Smet (65), Declercq (65), Laurier (60) en Van Overmeeren (57).

Spoorloze notabelen

Geen Duponts, geen Foulons, geen Deriemaekers, geen Tacks te bespeuren in onze Ronsese namentop. Wel 35 Marzouki’s, 21 Abdellati’s en 20 El Abdellaoui’s.

Voor een stekje onderaan de 200 is het trouwens keihard knokken tussen de families Deweirdt, Meerschaert, Malrait, Claeys, Christiaens, Verstraeten, Decuyper, Claus, Lejeune, Roosen, Capiau, Hoebeke, Gerardi en Baguet. Allemaal met zijn twintig.
Het eerste sterfgeval in de familie kan hen hun plaats in de top kosten.....

Onze rangschikking komt van de Algemene Directie voor Statistiek van de Federale Overheids Dienst. Ze bereikte De Benieuwde Ronsenaar via een gunstige wind.

(Zelf schitteren we door afwezigheid op deze lijst, als een met uisterven bedreigd soort. Doch er wordt hard aan gewerkt).