03 oktober 2006

DE NIEUWE RONSENAAR (159)

TOMORROW PEOPLE

ZE ZIJN JONG
ZE HEBBEN TALENT
ZE STAAN KLAAR
VOOR RONSE


Wat het beste doet verhopen voor zondag is de kwaliteit, het niveau en het enthousiasme waarmee voor deze verkiezingen een hoop jongeren zijn opgestaan om zich politiek te engageren voor Ronse.

Hun boodschap klinkt zo oprecht en verfrissend, dat zij met hun aanstekelijk geloof in Ronse alle gekibbel van de dino’s doen vergeten.

Grasduinend door de partijen zien we een bom aanstormend jong talent voor Ronse.

Ver van de hetze en de intriges

Bij de VLD slagen Natascha Meeuws en Tom Deputter er prima in hun idealen omtrent Ronse overeind te houden middenin de stormen die de Ronsese liberalen aanhoudend - tot op vandaag, we besparen u de nu hoog oplaaiende hetze - teisteren.

Het is de verdienste van Patrick De Dobbeleer dat hij een hoop talentrijke VLD-jongeren onder leiding van dit duo een forse aanwezigheid gunt op zijn lijst.

Patrick De Dobbeleer, die er werkelijk alles aan gedaan heeft om de eenheid van de liberalen te vrijwaren en dilettante intriganten kordaat terug te fluiten, heeft de Ronsese liberale kiezer daarmee het positieve antwoord geschonken op al wat in en om zijn partij is mis gelopen.

Hijzelf noch zijn jongeren verdienen het dan ook totaal niet dat zij zondag electoraal zouden moeten opdraaien voor de botsing der grote ego’s binnen de partij. Dat ware, zoals de kranige Jan Verroken (onze fidele ere-lezer en supporter van deze blog) het zeggen zou: ‘boeten voor de zonden waaraan een ander deugd heeft gehad’.

Deze jongeren houden echt oprecht van Ronse. Met vetes en egotrips hebben ze totaal niks te maken. Mooi om zien hoe ze zich samen met hun kopman kordaat afzetten tegen de ontsporingen van de egopolitiek.

Kan hun geslaagde entree in de Ronsese politiek hierdoor nu al niet meer stuk, dan verdienen ze zondag ongetwijfeld ook hun vaste stek in de Ronsese raad. Hen wacht hoe dan ook een mooie politieke toekomst. Wat ons betreft: terecht.

Naar de mensen toe

Noch de indrukwekkende rij electorale zwaargewichten achter Luc Dupont, noch de perikelen met NVA hebben de CD&V de jongeren belet om zich sterk te profileren.

Angélique Syroit en Ignace Michaux en hun jonge companen op de lijst hebben een prima campagne achter de rug. Met de glimach en vol vertrouwen zijn ze spontaan naar de mensen toe gestapt. Niets heeft hun vertrouwen in de toekomst van Ronse kunnen ontwrichten.

Schuune. Wried schuune. Zij doen ons geloven dat zondag een sleuteldag wordt voor het nieuwe Ronse waarvan we met zijn allen dromen. Ze doen het met overtuiging. Ze doen het met stijl. Ze doen het een fijne manier.

Nooit hebben ze zich daarbij laten vangen aan de valstrikken van een harde campagne waarin ervaren wolven alle middelen goed vinden om jonge enthousiaste beginners schaamteloos te destabiliseren.

Vandaag nog op de lijst, morgen in de nieuwe Ronsese gemeenteraad.

Wissel op morgen

Hoe jong is jong? Oud kun je Sp.a kopman Gunther Deriemaker alvast niet noemen. Het ontbreekt Sp.a groen overigens niet aan jong talent op de lijst. Met Christophe Stockman op 4, Leander De Cauter op 5, Nedia Trabelsi op 6 en de twintigjarige jongerenvoorzitter Björn Bordon op 11 neemt Sp.a- voorzitter Tijl Bondue zowel een stevige wissel op de toekomst van zijn partij, als op die van Ronse. En ook de groene staart kan je niet oud noemen. Meisjes en jongens met een zelfde ideaal: een beter Ronse. Schuune schroavek. Wried schuune.

Dit alles bijeen is allicht het mooiste antwoord op diegenen die almaar beweren dat de jongeren Ronse zouden loslaten en verlaten. Nooit eerder zagen we integendeel zoveel aanstormend politiek talent bijeen op zoveel diverse lijsten. Allez, roulez jeunesse! Ga ervoor. Ga voor Ronse. Jullie verdienen met zijn allen een pak kiezers. De Nieuwe Ronsenaar wenst jullie het beste voor zondag.