01 september 2019

ADIEU ELIE BOCKSTAL

Het mooiste Tavi-lied
blaas ik hier
voor jou vandaag.
Waarom ik de vanochtend overleden voormalige senator Elie Bockstal zo’n machtig mooi mens en grote klasbak vond heeft noch met politiek noch met zijn professionele topcarrière te maken.

Wel met de onwaarschijnlijke moed waarmee hij zijn leven heropstartte na het drama van de nachtelijke huisbrand waarin zowel zijn echtgenote Emilienne Claus als vier van zijn kinderen het leven lieten.

Voort leven. Toujours sourire. Zonder wrok om dat verschrikkelijke noodlot. Ver van de verzuring die alles wat achterblijft en erna komt ook nog eens kapot maken zou.

Wel integendeel. Een opgewekte positieve mens vol humor met een hartelijke onweerstaanbare lach. Die ook nog eens present tekende op de planken van Tavi. Waardig zo waardig tegenover het onzegbare stille verdriet van dag en nacht dat niemand ziet.

Adieu Elie. Het mooiste lied dat we toen samen schouder aan schouder bulderden op de planken van Theater Voor Taal en Volk blaas ik hier vandaag op mijn schrijfzolderke in Broeke uit mijn muilschuiverke voor jou .

Vind nu rust bij de dierbaren die je je leven lang met onwaarschijnlijk veel courage al die jaren sedert die rampnacht zo hard gemist hebt.