11 juli 2017

DAGBOEK 9600

HET VERRAAD VAN
DE VOLKSBOND
DOOR CD&V RONSE
'Een heel erg fijne Vlaamse feestdag gewenst, op deze 11de juli!'

Dat meldt ons Patrice Dutranoit, CD&V voorzitter van Ronse vanochtend op zijn Facebookpagina.

Of die Vlaamse feestdag in Ronse vandaag 'fijn' kan zijn, is maar de vraag. 'Heel erg' dat wel. De wens staat onder de wollige leeuw hierboven. Tegenover zoveel hypocrisie wil ik de fidele bloglezer mijn reactie op die Facebookpost van de CD&V-voorzitter niet onthouden:

'Je ne vous comprends pas'. Om jezelf te citeren tegenover een Nederlands sprekende interviewer in de Volksbond. Wil de CD&V er eindelijk eens mee stoppen warm en koud te blazen om kiezers te lokken? Dit lijkt me een goede dag om ermee te beginnen.

Dit is niet persoonlijk beste Patrice. Wel vanuit diepe verontwaardiging vanwege een francofiele taalhoffelijke Vlaamse Ronsenaar en Volksbonder van geboorte.

Voor Taal en Kiezers? Jullie verraad aan de aloude Volksbond-idealen dat Volksbonders van nu en vroeger tot in hun graf schoffeert, zal ervoor zorgen dat jouw partij de macht die jullie zo dierbaar is in ijltempo verkwanselt aan onderlinge rivaliteit en aan jouw symbolisch oh zo wollige leeuw hierboven.

De idealen van de Volksbond huur je niet in voor halfslachtige volksverlakkerij. Daarmee lok je je nieuwe beoogde kiezers nu zelf in de werklozenval. En Ronse mee in de broze koopkracht en immo.

En zoals Luc Dupont het zelf ooit schreef in zjjn brief aan Leterme: af van de bestuurlijke klem die Ronse belet te groeien zoals Kluisbergen, Oudenaarde, Frasnes, Zingem, Maarkedal enz.

Tuupe voor een open hartelijk gastvrij correct taalhoffelijk Vlaams Ronse.