03 oktober 2016

GOOCHELTRUC MET LUC

GET YOUR KICKS
IN THE MARKIX
‘Nicholas laat zijn goochelkunsten zien voor Markixring Ronse’. Zo titelt Het Nieuwsblad. Bij wijze van voorsmaakje volhardt de zetduivel in de betovering nog voor het bezoek van de goochelaar.

Het Nieuwsblad: 'Wie nog niet overtuigd is van zijn spektakelwaarde, moet maar eens een paar van de vele Youtube-filmpjes over Nicholas bekijken', zegt Dirk Decuyper, voorzitter van Markixring Ronse, enthousiast. 'Het is ongelooflijk wat deze jongeman presteert.'

Sterk toverstaaltje van Nicholas inderdaad. Bijna veert een mens ervan uit zijn Stressless van de Makri-Ring.

TOVERTAFEL

Van de Marnixring Ronse zijn we wel meer trucs gewoon. Het is bijvoorbeeld daar, aan de Vlaamse stamtafel dat door spindoctoren 'een Vlaamse rechts-liberale meerderheid voor Ronse' werd bedisseld.

Dat was lang voor de - volgens sommige 'kameraden' iets te populaire - socialist en huidig ABVV-kopstuk Gunther Deriemaker de sjerp voor zichzelf (maar dan wel bengelend aan de touwtjes van de oude machtsclans die hem link manipuleerden) uit de rode hoed probeerde te toveren. Clans die, na de mislukking hiervan bij dageraad prompt deden of ze het hoorden donderen in het grootoosten.

Waarop de truc uit de 'schriftjes' van de leerling-tovenaars in de Marnixring daarentegen perfect lukte en Luc Dupont aan de slag kon met de Nieuwe Vlaamse Alliantie.

Nu al oefenen de bedisselaars van Ronse er rond de tovertafel een nieuwe goocheltruc: Luc Dupont – ook nà 2018- aan het roer van Ronse houden.