17 december 2015

HET CHARISMA VAN BOMPA OMER

MAARKEDAL HEEFT NIEUWE BURGEMEESTER
N-VA MEDESTICHTER JORIS NACHTERGAELE
Joris Nachtergaele (38), tot dusver OCMW-voorzitter, legde vandaag bij gouverneur Jan Briers de eed af als burgemeester van Maarkedal functie die hij vanaf 31 december overneemt van Anny Vande Catsyne (Open VLD) . Joris Nachtergaele is de kleinzoon van Omer Van Welden, gemeenteraadslid van Etikhove in de laatste bewindsploeg voor de fusie.

Als student in de rechten met specialisatie in Europees Recht was hij al actief bij de Volksunie . Hij voerde er campagne voor Geert Bourgeois en is één van de 14 stichtende leden van de N-VA. De sympathieke Nachtergaele volgde Vlerick Management, werkte onder meer voor Geert Bourgeois, in het Europees Parlement voor Frieda Brepoels en voor de Metaalfederatie die 300.000 werknemers vertegenwoordigt. Deze job legt hij nu neer om full-time burgemeester van Maarkedal te worden. Joris Nachtergaele is getrouwd met Ilse De Brauwere, notaris in Gent. Het koppel heeft wee kinderen Stiene (10) en Omer (4 maanden).

Loopt de ‘Tunnel van Louise’ door zijn gemeente dan kan de nieuwe burgemeester van Maarkedal allesbehalve een tunnelvisie worden aangewreven. Net als zijn bompa Omer is Joris een open, toegankelijke en heel charismatische figuur. Altijd in ook voor een goed gesprek. Zoals vorige week toen ik hem bij toeval ontmoette in de schaduw van het provinciaal ‘gouvernement’ waar we het bij de koffie hadden over het verschil tussen de 'grote' en 'kleine' politiek.

Alle succes, Joris en...
Tuupe Vuir Louise.