13 december 2015

DE RONSENAARS HIER EN NU

SOCIALISTEN
WILLEN ALLIANTIE
VAN HET HELE MIDDENVELD
EN ALLE OPEN POSITIEVE
PROGRESSIEVE KRACHTEN
VAN RONSE.
De Ronsese socialisten willen in gesprek met alle progressieve krachten van Ronse. De socialisten willen de mogelijkheden van samenwerking onderzoeken rond een open en jong toekomstproject voor deze altijd al solidaire stad. De partij gaat hiertoe vanaf nu met het brede lokale middenveld open discussie-avonden organiseren.

De partij zet hiervoor zelf volop in op haar jong politiek talent: fractieleiders Koen Haelters en Sylvie Miclotte en dossiervreter Björn Bordon. Ervaren rot Freddy Verkruyssen wordt de nieuwe voorzitter. Voormalig schepen Suzy Arys komt als ondervoorzitter het dagelijks bestuur versterken.Het is daarbij vooral uitkijken naar de door dit bestuur constant geschoffeerde middenveldwerkers en hun brede achterban van zowel bestuurspartij CD&V, de Open Liberale Unie van Ronse, de S.PA zelf en Groen (dat bij de aanvankelijke bestuursvorming een 'Rechtvaardig Ronse' werd voorgespiegeld) als naar de vele jonge en minder jonge politieke daklozen die totaal uitgekeken zijn op de enge rancuneuze chagrijnige tunnelvisie op Ronse, het uithollen van het warme solidaire Ronse, de constante sanctioneringsdrang en pronkerige uitsluiting van leefloners, de torenhoge taksen, het ondermijnen van de zo al zeer broze koopkracht van de Ronsese klandizie en dus tegelijk de leefbaarheid van de lokale handelaars en kleine zelfstandigen, de - door de gouverneur voorlopig geschorste - totale uitverkoop van de Ronsese kernzorgtaken (in zes delen en op maat van de kopers) en het schimpen naar de sociale partners.

Om nog te zwijgen over het onverantwoord gesol met de 'regularisering' van het giftig kwikstort in Louise-Marie, het hopeloos geknoei met de mobiliteit in de binnenstad en de zware verwaarlozing van de Ronsese trein-pendelaars.