20 oktober 2015

'DIT IS EEN MES IN DE RUG'

COMITE LOUISE REAGEERT VERBOLGEN
OP STORTVERGUNNING SCHAUVLIEGE:

'DAT EEN MINISTER ZICH DAARAAN VERGRIJPT,
DAT HADDEN WE NOOIT GEDACHT'
'ZE REGULARISEERT NU DE AFVALSTOFFEN
DIE ZE VORIG JAAR ZELF GEWEIGERD HEEFT'
‘Deze vergunning is naar ons gevoel een toonbeeld van foorkramersstreken. Je geeft de put een andere naam, daar hoort een andere wetgeving bij – de smurrie die er illegaal ligt, is geregulariseerd – hij mag zelfs helemaal vol met vergelijkbare troep - en klaar is kees. Zo simpel is dat.

WE REKENEN OP DE STAD RONSE

'Dat een minister van Milieu zich daaraan vergrijpt hadden we nooit gedacht... Wij ervaren het als een mes in de rug; nog maar eens een gevecht van David tegen Goliath... We rekenen op de stad Ronse als partner om deze waanzin ongedaan te maken.

Alle mensen die ons al jaren steunen en net als ons dat prachtige stukje Vlaamse Ardennen niet willen zien teloor gaan, kunnen op ons rekenen. Onvermoeid zullen we alles – maar dan ook alles - binnen onze mogelijkheden doen - om deze wandaad tegen te gaan en de beste middelen en mensen inzetten om dergelijke gang van zaken aan te vechten’.

In een omstandige technisch zeer onderbouwde reactie toont het Comité Louise aan hoe Joke Schauvliege in feite de eigen Vlaamse beleidsvisie ondergraaft (letterlijk in dit geval). Hoe ze ‘straal’ voorbij gaat aan het gevaar voor insijpeling in het grondwater van het Muziekbos. Hoe ze totaal geen rekening houdt met vaak voorkomende grondverschuiving in het gebied.