07 september 2015

DE RONSENAARS HIER EN NU

MELDPUNT OPPORTUNISMEWie echt van Ronse houdt, denkt verder dan een Meldpunt Racisme om de eigen kiezers te paaien. Wie echt van Ronse houdt, wil gewoon op àlle vlakken rechtvaardigheid en meerwaarde Tuupe Tegoere Vuir Ronse.

Wie echt van Ronse houdt, wil dat élke Ronsenaar zich goed voelt en waar nodig, zoals onlangs bij die branden – zowel structureel als benevool - solidair geholpen wordt.

Wie echt van Ronse houdt, verwacht alle Ronsenaars tuupe op topmomenten die er voor Ronse toe doen. Of dat dan, zoals voor de eeuwenoude Ommegang, matcht met de eigen filosofische overtuiging of het eigen geopenbaard geloof maakt niet uit.

Wie echt van Ronse houdt, verwacht op het schoolfeest elke papa en mama. Ook als er 1 euro dient opgehoest voor de noodlijdende schoolgemeenschap die zich uit de naad werkt om eenieder ter wille te zijn.

Wie echt van Ronse houdt, wil dat grootouders niet van het zebrapad getoeterd worden als ze met de kleinkinderen van school komen: door laagvliegers die denken dat Ronse op de route naar Dakar ligt.

Wie echt van Ronse houdt, wil geen file op de Kruissens van de Steenbrugge tot Broeke : door dubbel geparkeerde keuvelaars die denken dat de stad van hen alleen is, zich geen bal aantrekken van de rest van Ronse.

Wie echt van deze stad houdt, wil klanten in élke winkel en niet in eigen aparte verkoopcircuits.

Wie echt van Ronse houdt, wil geen parachutepolitici maar mandatarissen die deelnemen aan het dagdagelijkse beleid van Ronse. Echt bij heel Ronse betrokken politici die niet enkel komen opdagen voor een egotrip in de gemeenteraad en een paar quotes in de gazet. Gretig gedeeld door de vrienden op Facebook.

Wie echt van Ronse houdt, wil een Meldpunt voor alle Ronsenaars. Niet enkel voor de eigen klieken, clans en clubs.

Een Meldpunt Racisme is zowel ontoereikend en ondoeltreffend als achterhaald. Het sektarisch denken en het eigen grote gelijk komt overigens al lang niet meer alleen van diegenen van wie je het verwacht.Wie echt van Ronse houdt, wil geen privileges voor deelgroepen, vermomd als tolerantie. Wie echt van Ronse houdt wil niet dat de openheid en de gastvrijheid van elke Ronsenaar misbruikt worden om dan gefnuikt te worden door Calimerogedrag.

Neen zo werkt het niet. Diegenen die door de (tuupe tegen onrechtvaardigheid betogende ) Ronsenaars zelf meteen in de armen werden gesloten in deze open, tolerante en gastvrije stad horen beter te weten.

Diegenen die als de Sinterklazen van Renaix tot in Tunesië toe hun kiezers zijn gaan Ronselen - om hun machtspositie in de partij tot op vandaag te handhaven - ook. (Op Youtube bestaan daar schrijnende films over).

Toen het pikdonkere doemdenken omtrent Ronse diende te worden bestreden en een Duitse cameraman met een gebroken kaak Hogerlucht werd in geslagen door de import-racisten heb ik ze niet gezien of gehoord op de markt van Ronse, de ridders van het correcte denken. Toen heb ik ze niet gehoord, de voortreffelijke burgers en hun brulboeien in de lokale politiek. Ik hoorde alleen hun oorverdovende stilte.

Wie echt van deze stad houdt, doorprikt vandaag dan ook al hun politieke spelletjes. Ronse is van en voor iedereen. Elke uiting van racisme is behalve hoogst verwerpelijk wettelijk strafbaar. Evident. Geen apart meldpunt voor nodig.

Met gekibbel omtrent een bestuursakkoord waarin eenieder zich eerst volmondig vinden kan en een interpetatie voor eigen gebruik achteraf schiet niemand op. De Ronsenaars tuupe al helemaal niet.

En voor alle duidelijkheid:
van een Meldpunt Racisme
is in het bestuursakkoord geen sprake.
Elke Ronsenaar kan dat zelf natrekken
op de site van de stad.

Zo lang deze thema’s alleen dienen om de een of andere zelfverklaarde politiek correcte egotripper te profileren vanuit de oppositie of binnen de meerderheid, is deze discussie er een voor de coucougnetten van den Bluten Pompier.