17 februari 2015

GO CLEMENTINE, GO!Dan worden we – Geert Desmytere, Koen Lauwereyns en ondergetekende - in onze volle schrijfrituelen extra onder druk gezet door overijverige Facebookies omtrent de nieuwe Tavi die er volgens Het Nieuwsblad in 2017 komt (correct) en volgens Het Laatste Nieuws een jaar later. En nu dit weer. Beslissen we prompt om het deze keer zonder inbreng van Ronsese politiekers te stellen (vanwege overdosis profilering) of ‘Clementine de kommeire’ out zich deze week in alle Ronsese bussen als... de nieuwe N-VA-diva van Ronse.

Oof daa
Buirgemiester Tavi
noa sebiet
begint te zwieten
onder zien oksoos


is een vraag die ik niet kan bevestigen vanwege daartoe in het geheel niet gemachtigd door de alerte (jonge) Stichtende Président-Fondant (gelijk ne malsen Camembert) van ons Schrijfcollectief Cité Bara Productions.

Kijk met die politici zijt ge dus nooit thuis. Agneskie stapt er nog maar uit of Clementine stapt er in. Ik wil hier niet stoken. Nee zo ben ik niet. Wat Guti daarover ook voor shit moge colporteren tuupe mei zien oele . Maar was ik partijvoorzitter van pakweg de CD&V (gelukkig voor die partij voel ik me totaal niet geroepen) ik zoude nu toch al driftig beginnen in te werken op vrouwelijke kandidates in de Tavi-rolverdeling. Keuze genoeg tussen Madleenekie, Mathilde, Stanse, Tiefanie, Guti zien woaf, Marie-Claire van de Local Uniek, Eemeranse van den Doux Repos.

Oh ja vergis u daar niet in, lezer(es). Alle respect natuurlijk voor deze outing naar de politiek. En zelfs voor de keuze van Clementine ma copine. ('Osez osez Clémentine', met dank aan wijlen Alain Bashung).

Rebecca Verhellen, dat is haar naam in de rolverdeling van het ware bestaan is, zoals geheel Ronse en de N-VA maar al te goed weet de populaire dochter van wijlen de legendarische ‘Liban van de Klienen Taap an ’t Moertsie’. Ze staat - Kari beweert: ze zit- in het Gemeenschapsonderwijs. (GO!)

De immer opgewekte levensgenietster Rebecca is, als u het mij vraagt en als u het mij niet vraagt ook, haar pepaa geheel gebekt. Met er bovenop haar onveranderlijke smile. Die ze mèt logo uitdraagt, van hier in 9600 tot onder de Eiffeltoren ien Paroas.

Voafduuzend steemen
gelek Orphale Creucke
en van den ieste kier
buirgemiestereesse.
Eat this, Ignace Michaux.


Ik wens Clementine bij deze veel succes: bij de 7500 Tavi-fans van onze volgenden Tavi, welteverstaan. Bij haar nieuwe partij van De Redders van Ronse moet ze het dan zelf maar zien te redden. Ze kan trouwens zien, ‘k zeege daat en ‘k zeege niet, dat ze Ronse niet (verder) verpaupereert met een nieuwe verhoging van de algemene heffing, het leeg schudden van het stadspersoneel, het couilloneren van de goddelozen van Ronse en het privatiseren van de Crypte.

Oof ze goet hier
nogal ne kier
ne poost paken.
Copine ou pas Clementine:
gien cadeautsies.


‘Cadeautsies cadeautsies…
’t ees ôltuus ’t ieste
en ’t leeste mei aal
oore cadeautsies’.


Dat laatste is, voor alle onvervalste connoisseurs, een fraseken uit de originele revues van Valère Depauw zaliger gedachtenis. Het kan voor de nieuwste politica van Ronse misschien dienen om er, as usual bij de Redders van Ronse, de sossen mee te bashen in de verkiezingscampagne...van 2018.

GO, Clementine. GO!